Astoria Prosecco de Valdobbiadene
U bent hier
Astoria is een wijnhuis uit Crocetta del Montello, dat is gespecialiseerd in de elite onder de Prosecco's. Astoria haalt z'n druiven nu van 32 hectare voornamelijk kleiachtig terrein, dat zo'n 100 tot 170 meter hoog in de heuvels ligt. De wijnstokken worden natuurvriendelijk behandeld.
Voor de Astoria Prosecco's wordt een speciaal ontwikkelde gist gebruikt. Die geeft de wijnen typische eigen karakteristieken in aroma's en zuren.
De druiven van deze Prosecco komen van 10-20 jaar oude wijnstokken uit Cartizze bij het stadje Valdobbiadene in Veneto. Het wijnhuis van deze wijn, Astoria Vini, is in 1987 opgericht met als doel heerlijke, exclusieve wijnen te maken. En die worden er gemaakt onder toeziend oog van wijnmaker Donato Lanati. Niet voor niets werd de Prosecco de Valdobbiadene D.O.C. Millesimato in Italië uitgeroepen tot beste prosecco van het land!
De druiven voor deze wijn worden handmatig geplukt in september/oktober als de druiven hun volledige rijpheid hebben bereikt. Vervolgens worden ze zacht geperst waarna het sap in stalen tanks zijn gisting ondergaat. Na de gisting wordt de wijn geklaard en krijgt deze een tweede gisting, waardoor de mousse ontstaat. Na de botteling worden de flessen eerst 4-6 weken opgelegd om te stabiliseren voordat deze in de handel gebracht worden.
Proefnotities: Strogeel, zeer zacht, fruitig en fris, met op de neus het voor prosecco typerende vriendelijke zoetje - terwijl de wijn toch volkomen droog is.
Vooral wijn om zomers buiten van te genieten of als aperitief. Ook heerlijk als begeleider van lichte gerechten zoals aardbeien, salades, een hartige omelet of gegrilde garnalen. Serveren bij 6-8°C. Nu drinken, of eventueel bewaren tot 2010. Bewaren op een droge, koele, donkere plek.
Het spel online roulette ga jen niet zomaar spelen. Je moet eerst wat van de historie van roulette afweten voordat je goed roulette kunt spelen. Speel als een topper op het online roulettewiel met de spelregels van GamblingCity.net.