Casa Vinicola Firriato
U bent hier
Casa Vinicola Firriato, is een jong bedrijf dat in de jaren '80 is opgericht en wordt thans heleid door Salvatore en Vinzia Di Gaetano.
Firriato is gelegen in de provincie Trapani in het westen van Sicilië. Zij geloven dat hun terroir een van de beste in de wereld is om de allermooiste wijnen te maken. Zij gaan deze uitdaging dan ook, met succes, aan.
Casa Vinicola Firriato startte in 1985 in Paceco, in de buurt van Trapani, hoofdstad van de provincie. Een prachtig landschap dat gedomineerd wordt door de berg "Erice" en heuvels vol met olijfbomen. Lokaal een uitstekend klimaat voor de wijnbouw; met veel zon en wind zullen de druiven vol met suikers, kleur en aroma zitten als zij rijp zijn. Het bedrijf heeft vanaf het begin gekozen voor kwaliteit en heeft daarvoor een internationaal team van wijnproducenten uit Australië, Californië en Nieuw-Zeeland bij elkaar gebracht voor advies. Ook de Siciliaan Pellegrino werkt nauw samen met Firriato. Alleen de beste klonen van autentieke en internationale druivensoorten worden gebruikt en met de modernste middelen tot wijn verwerkt. In 1994 was de produktie 400.000 flessen, nu 4 miljoen, waarvan 75% voor de export!
Firriato en hun filosofie:
1. Het op waarde brengen van de aloude authetieke wijngaarden
2. Internationale rassen gebruiken op de Siciliaanse grond
3. Marketingstrategie met correcte marktprijzen
(Definiscono così la filosofia aziendale:
• valorizzazione dei vitigni autoctoni;
• utilizzo dei vitigni internazionali esaltati dalla Terra di Sicilia
• una strategia di marketing mirata, e una politica dei prezzi molto corretta
Omschrijving Casa Vinicola Firriato Nero d'avola:
60% en 40% Perricone. 10 Maanden houtlagering op barriques van Frans, Amerkaans en Russisch eikenhout. In de smaak bosvruchten, kruidig en zachte tannines. Prima wijn om te combineren met rood vlees; gebraad; wild; en oude kaas.