Cave de Viré Cremant de Bourgogne 'Brut Reserve'
U bent hier
Grappig genoeg is het begrip 'Crémant' oorspronkelijk ingevoerd door wijnproducenten in de Champagnestreek. Het begrip gaf aan dat een wijn een relatief lage flesdruk had, in ieder geval in vergelijking met de 'echte' Champagnes. Een lagere flesdruk betekent een zachter bruisende bubbel, dus je wist wat je kon verwachten bij het kopen van een Crémant-wijn. Echter is Crémant sinds 1993 officieel een verzamelbegrip voor mousserende Franse wijnen die buiten de Champagne gemaakt worden, maar wel volgende diezelfde manier geproduceerd worden.Crémant de Bourgogne vs ChampagneEigenlijk zijn de verschillen minimaal, vooral als je naar de belangrijkste eigenschap van een wijn kijkt: de smaak. Ook de productiemethode van de wijnen verschilt niet, beiden worden gemaakt via de méthode traditionelle. Wat wél een verschil tussen Crémant de Bourgogne en Champagne is, is dat de wijnmakers voor de eerstgenoemde enkel gebruik mogen maken van de druivenrassen die in Bourgogne te vinden zijn. Dat zijn de