Wijnschrijver Nicolaas Klei krijgt eigen magazine
U bent hier
Nicolaas Klei is bekend van de jaarlijkse Superwijngids en van zijn boeken, onder andere Tot op de bodem en Over de tong. En na de feestdagen verschijnt zijn eigen tijdschrift, het personality magazine Nicolaas. Het tijdschrift is een anti-glossy, niet gelikt en gestyled maar gewoon, met twee voeten op de Hollandse bodem, zoals de fans Nicolaas Klei al kennen.
Nicolaas neemt lezers mee op wijnjacht door Amsterdam. Hij fietst van adres naar adres en stopt bij de allerleukste winkels om inkopen te doen. Ook verklapt Nicolaas in zijn magazine de allerbeste wijntips. Bekende culinaire schrijvers vertellen wat ze koken als Nicolaas zou komen eten. En Nicolaas beleeft het spannendste interview van zijn leven: sexy saxofoon-ster Candy Dulfer ontmoet verlegen wijnschrijver.
Beste schrijvers, beste adressen
Natuurlijk leveren ook andere wijnschrijvers hun bijdrage aan het magazine Nicolaas. Het blad verzamelt de gezelligste wijnbars, de mooiste wijnmusea, de spannendste wijnsteden en de beste wijnreizen.
By The Grape
Nicolaas is een uitgave van wijnportal By The Grape, de online wijncommunity voor iedereen die van wijn en lekker eten houdt. Voor By The Grape werken de beste wijnschrijvers van Nederland, die ook aan het magazine Nicolaas meewerken. In de toekomst verschijnen mogelijk ook andere titels van By The Grape.
Verspreiding
Er zal vier keer per jaar een magazine verschijnen. De verspreiding van het eerste nummer verloopt via abonnees van Elle Eten, Perswijn en leden By The Grape. De oplage is 42.000 stuks. Er lopen gesprekken om Nicolaas via een bestaande landelijke winkelketen te verspreiden.
Nog niet bekend met Nicolaas Klei lees dan dit artikel ;-)