Château Peynaud-Bagnac Bordeaux AOP
U bent hier
De belangrijkste druiven in Bordeaux zijn Merlot en Cabernet Sauvignon. Die eerste geeft souplesse en kruidige tonen aan een wijn, terwijl die tweede garant staat voor fruit en kracht. In grote rode Bordeauxwijnen kunnen bovendien ook druiven voorkomen als Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. De klasse van een wijnmaker uit zich in hoe de blend wordt samengesteld. Die blend kan elk oogstjaar namelijk anders zijn, omdat het ene ras zich in een bepaald jaar misschien net iets beter ontwikkelt dan het andere. Dat vraagt vakmanschap, kennis en flexibiliteit van de wijnmakers. Château Peynaud-Bagnac beschikt over ervaren mensen, die exact weten welke samenstelling tot de beste kwaliteit leidt. In oogstjaar 2018 waren daar geen ingewikkelde formules voor nodig. Het was immers het topjaar waarin Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc perfect tot rijping kwamen en samen glansrijk deze prachtwijn op de planken zetten. Een Oscarwaardige prestatie! En niet alleen om naar te