Trimbach Gewürztraminer 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Van alle verschillende druiven die Maison Trimbach heeft aangeplant is gewurztraminer de meest aromatische en kruidige. Laten we eerlijk zijn: you love it, or you hate it. Maar als je fan bent van een goede ‘gewurz’ dan is deze spicy wijn een absolute must. Je proeft lychee, rozenblaadjes, honing, kerrie en nog veel meer. De klassieke combinatie is met Munster kaas, maar probeer hem zeker ook eens bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, zoals een Indiase curry of een Indische rijsttafel.     Even heb ik overwogen om deze wijn bij ‘Zoet’ te plaatsen, want ik schat dat hij wel een gram of 10 suiker heeft. Hetgeen ‘m in elk geval halfzoet maakt. Kracht is eveneens aanwezig (14 procent alcohol), alsmede iets van lychees en een zachte, bijna zwoele kruidigheid. Heel kenmerkend allemaal. In de Elzas zelf drinken ze Gewurztraminer graag bij hun eigen, pittig romige roodschimmelkaas Munster, al dan niet met daarop wat kummel gesprenkeld. Bij dit kaastype smaakt ook deze wijn van de familiefirma Trimbach heerlijk, net als bij blauwschimmel – jazeker, in plaats van Port. - Hubrecht Duijker - www.hubrechtduijker.com Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €16.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Maison Saint Aix - AIX Ro...

Maison Saint Aix De Maison Saint Aix wijngaard ligt op 30 minuten rijden ten Noord-Oosten van de hoofdstad van de Provence: Aix-en-Provence. Ruim 100 hectare... Lees verder
5

Rode wijn voor de kerst:...

Johnny Q Shiraz Quarisa Zuid-Australië - 2010 ProefnotitieCompacte, zwartpaarse bessenkleur. Stevig aroma vol gebald zwart fruit en eucalyptus. Na walsen... Lees verder
4

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1