Les Pierres du Vallat Gigondas
U bent hier
- Rhône
- 2019
- €17.99
- Wijnbeurs
De bodems van Gigondas met veel graniet en schist zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven voor kwalitatief hoogwaardige wijn uit de Rhône. Beide gesteenten hebben als eigenschap dat ze gemakkelijk warmte opnemen en vasthouden, hetgeen de rijping van de druiven ten goede komt. Ook wordt water goed afgevoerd, waardoor de druiven Grenache, Syrah en Mourvèdre (in volume) niet te snel groeien en wordt voorkomen dat de uiteindelijke Franse rode wijn waterig van karakter wordt. Gigondas Daarnaast zijn de twee bodemsoorten arm aan stikstof. Hoewel stikstof één van de belangrijkste voedingstoffen voor planten en dus ook voor de wijnrank is, draagt het bij aan de vorming van onrijpe aroma's en zuren. Voor het maken van rode kwaliteitswijn is schaarste aan stikstof in de bodem een belangrijke randvoorwaarde en bevordert het de opbouw van suikers en belangrijke smaakstoffen. De stevige en zwoelkruidige rode wijnen van Gigondas zijn perfect om te eten bij kruidige stoofpotjes. Ze zijn robuust en daarmee echte Franse krachtpatsers. De hoge alcoholische levels van 14 tot 15,5% horen hier thuis en fungeren als basis om de complex kruidige rijkdom van Grenache, Syrah en Mourvèdre met hun enorme body’s in te laten versmelten. Natuurlijk moeten ze dan wel in balans zijn. Met andere woorden: dat ze naast hun brede body van kruidig dik fruit ook voldoende fijne zuren en rijpe tannines hebben om de zaak in evenwicht te houden.#html-body [data-pb-style="629EC821EC0E1"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC821EC0F8"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}