Monbellezio 'Biondi' Grillo
U bent hier
Met 85.000 hectare staat het zonovergoten Sicilië op nummer één in Italië als het gaat om het grootste aantal hectare wijngaarden per regio. Het klimaat en de bodems zijn gevarieerder dan u in eerste instantie zou denken. Waar het in het zuidwesten van het eiland heet is, wordt het noordoosten gekenmerkt door de vulkaan de Etna. Hier liggen de wijngaarden op soms wel 800 meter hoogte en heerst er dus een koeler klimaat. Grillo wijn Grillo is één van de inheemse succesdruieven van Sicilië. Eerder leefde de druif redelijk in anonimiteit, omdat het de basis vormde voor Marsala, het Italiaanse antwoord op Port en Madeira. Gelukkig werd er onder andere dankzij koele fermentatie ook een frisse en droge variant ontwikkeld met fruitige smaken van citrus en venkel. Hierdoor staat Grillo tegenwoordig ook bekend om zijn eigen kwaliteiten. Deze druif is goed bestand tegen de warmte en daarom vinden we Italiaanse witte wijn gemaakt van Grillo vooral aan de westkant van het eiland. Grillo wordt ook