Bernard Lonclas Champagne Brut Millésimé
U bent hier
Alhoewel de meeste Champagnehuizen de eerste gisting van de wijn in roestvrijstalen tanks behandelen, zijn er enkele Champagnehuizen die systematisch eikenhouten vaten gebruiken. Denk aan grote namen zoals Krug en Bollinger. De vaten die worden gebruikt zijn groot, namelijk vaak rond de 225 liter. Kleinere wijnhuizen pakken deze trend ook steeds meer op door een klein gedeelte van de wijn op houtenvaten op te voeden. Millésimé Champagne Een Champagne die is samengesteld uit wijnen van hetzelfde oogstjaar noemen wij Millésimé. Het oogstjaar staat daarom dan ook op het label van de fles. Millésimé wordt alleen gemaakt in uitzonderlijk goede oogstjaren. De minimale rijpingsperiode van een Millésimé is drie jaar. Sommige wijnmakers leggen hun wijn veel langer weg, soms wel langer dan 6 jaar! Het langere contact tussen wijn en dode gistcellen maakt de Champagne zachter en voller van smaak. De beste Millésimé Champagnes bereiken hun top ongeveer 8 à 10 jaar nadat ze op de markt zijn