Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre 2015
U bent hier
wijnreview.nl
Kerstwijnen
Wijnreview van Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie Chateau de la Pierre 2015
Chateau de la Pierre | |
Loire | |
12% | |
Perfect bij schaal- en schelpdieren gebakken zalm en tonijn | |
2015 2019 | |
€9.99 |
Proefnotitie wijnhuis
Deze complexe en zuivere Muscadet past uitstekend bij producten uit de zee zoals schaal- en schelpdieren. De ziltige en zuivere smaak krijgt deze wijn door het rijpen op eigen gistcellen. Fris en mineraal in de neus, vol en romig qua structuur. Rijp exotisch fruit, grapefruit, peer en een fijne zuurbalans.
Oordeel WijnReview.nl
De Melon de Bourgogne is in de 18e eeuw geïntroduceerd in het Loiredal. Na een periode van grote droogte, waarbij veel van de wijngaarden in de regio verloren waren gegaan, was er behoefte aan een nieuw druivenras. Sindsdien wordt muscadet altijd gemaakt van deze Melon de Bourgogne. De druif zelf is niet heel bekend, echter is muscadet, of muscadet sur lie wel bekend bij het wijnpubliek. Sur lie betekend rijping op de gistcellen. Doordat deze gistcellen in het wijnvat aanwezig zijn krijgt de wijn een volle smaak. Wij sluiten ons volledig aan bij bovenstaande proefnotitie. Wij vinden de wijn vol en rijk van smaak met stevige frisse tonen die mooi met elkaar in balans zijn. Hierdoor is deze wijn culinair breed inzetbaar.
Wijn & Spijs combinatie
Gegrilde oesters, stevige frisse risotto (bijvoorbeeld met bleekselderij), Aziatische fusion en kalfzwezerik