Amarelia Catarratto-Pinot Grigio
U bent hier

Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna. Catarratto Catarratto is dé witte koningsdruif van Sicilië die hoog scoort op de vulkanische flanken van de Etna. De druif werd vroeger veel gebruikt voor de productie van de versterkte wijn Marsala, maar steeds meer wijnboeren ontdekten de kwaliteit van deze lokale druif voor het maken van knisperfrisse, mineraalrijke droge witte wijnen. En is daardoor nu uitgegroeid tot dé witte koningsdruif van Sicilië. Pinot Grigio Pinot Grigio, Pinot Gris, Grauburgunder... het is dezelfde druif die bekend staat onder verschillende namen in verschillende landen. Het waren echter de Italianen die de druif op de kaart hebben gezet