Château Chemin Royal Cru Bourgeois Moulis en Médoc

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De wijngaard van Château Chemin Royal is al een feit sinds 1709 en stond toen bekend onder de naam 'Domaine de Vivens'. In 1965 was het Léo Chanfreau dit het domein kocht en de wijnstokken opnieuw aanplantte op de prachtig gelegen zuidoostelijke hellingen van Puy de Menjon. De wijngaarden bevinden zich op het hoogste punt van Médoc. Het terroir bestaat voornamelijk uit grind, wat de rode Bordeaux wijn zijn krachtige en verfijnde smaak geeft. Het domein is gelukkig binnen de familie gebleven en sinds de twee zonen van Jean en Marie-Hélène ook in het familiebedrijf werken, is de toekomst voorlopig weer gegarandeerd. Daarnaast worden ze bijgestaan door oenoloog Antoine Medeville.  Moulis en Médoc Moulis en Médoc is onderdeel van Listrac-Médoc en bevindt zich rond het gelijknamige dorpje. Hier wordt uitsluitend rode wijn geproduceerd met de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot in de hoofdrol en soms aangevuld met een klein aandeel Cabernet Franc en Petit Verdot. Wijn uit Moulis en Médoc is rijk en complex van smaak met een robuuste structuur en zachte tannines. Ideaal om nog vele jaren te bewaren.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €17.29

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Rode wijn: Baron d'E...

De Franse wijnen afkomstig uit het Middellandse zee gebied (Languedoc-Roussillon) zijn uiterst charmant en verleidelijk. Wij vonden voor u de schitterende rode... Lees verder
3

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Casa Safra Ucles DO Verde...

ProefnotitieCasa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Niet voor niets is deze Verdejo... Lees verder
3

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2