Froix Gamay Vin de France
U bent hier
Gamay is dé absolute baas in de Beaujolais. De druif en de streek zijn vooral bekend om de Beaujolais Primeur, de zeer jonge wijn die jaarlijks op de derde donderdag van november op de markt komt. Maar Gamay is tot zo veel meer in staat, ook buiten de grenzen van Beaujolais. Dat bewijst deze FROIX Gamay Vin de France wel, die is gemaakt van druiven die mochten rijpen onder de Zuid-Franse zon waar de druiven net iets meer aroma's opdoen. Om die volop te behouden, trekken de wijnboeren er vroeg in de morgen op uit, als de druiven nog lekker vers zijn na een toch wat frisse nacht. De vinificatie vindt bovendien ook plaats onder een - zeker voor rode wijn - lage temperatuur, ook dit om de frisse en opgewekte fruittonen te behouden. Prachtwijn van 'verboden druif' De druif, voluit Gamay Noir à jus Blanc, dankt zijn naam aan het dorpje Gamay even ten zuiden van Beaune in de Bourgogne. De druif werd hier in de veertiende eeuw verbouwd én verboden door de hertog van Bourgogne, Filips de