Numéro 20 'Fragrance' Rosé Aix-en-Provence
U bent hier
De Provence is een idyllische omgeving met de glooiende lavendelvelden én ademt rosé. Meer dan de helft van alle wijngaarden zijn bestemd voor druiven om uiteindelijk rosé mee te maken. Uniek kunnen we wel zeggen. Maar Provence rosé is ook zeer gewild: de allerbeste droge rosés komen uit dit gebied. Ze worden gemaakt van blauwe druiven, zoals Grenache, Cabernet Sauvignon of Cinsault, en staan bekend om hun bleke kleur. Qua smaak zijn ze zeer elegant met impressies van rood fruit en gedroogde kruiden. Dit maakt ze ook een uitstekende begeleider van gegrilde vissoorten, salade niçoise en zeevruchten. Provence rosé Coteaux d'Aix en Provence, vernoemd naar de Franse stad, is één van de belangrijkste appellaties van de Provence. Rosé wijn beslaat hier ruim 50% van de totale wijnproductie. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten van ongeveer 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst en zo ook in