(Organic) La Carusa Nero d'Avola-Syrah Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €7.99
  • Wijnbeurs

Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's gebruikt zoals Sicilië. Appasssimento, wat ''indrogen'' betekent, kan op twee manieren worden uitgevoerd. De druiven kunnen worden ingedroogd terwijl de druiven nog aan de stok hangen of de druiven worden na de oogst gedroogd. In het tweede geval zullen de trossen in speciale droogruimtes worden gelegd. Als de druiven indrogen verliezen ze vocht, maar winnen ze aan concentraat. Wat krachtige, rijke en zwoele wijnen op kan leveren.  Appassimento Niet elk druivenras is geschikt om in te drogen. Wat belangrijk is, is dat de wijnmaker een druivenras uitkiest die een dikke schil heeft. De schil zorgt ervoor dat de druif minder snel vocht verliest tijdens het droogproces. Als de druif te snel vocht verliest, ontstaat er een disbalans tussen sap, pitten en schil. Dit heeft effect op de smaak. Druiven die vaak

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

ProefnotitieBlinkend fris goudgeel. Rijk en complexe geur met citrus, kruidige perzik, geroosterde eik en een vleug ceder. Mondvullend breed en krachtig van... Lees verder
4

Las Rocas Viñas Viejas Ga...

De wijn van vandaag komt uit de relatief onbekende Spaanse regio Calatayud. Het dankt zijn naam aan de Moorse heerser Ayub, die er een kasteel liet bouwen en... Lees verder
4

Rode wijn: Baron d'E...

De Franse wijnen afkomstig uit het Middellandse zee gebied (Languedoc-Roussillon) zijn uiterst charmant en verleidelijk. Wij vonden voor u de schitterende rode... Lees verder
3

Blackhawk Merlot Central...

"If anyone orders Merlot, I'm leaving. I'm NOT drinking any fucking Merlot!". Een bekende quote van het personage van Miles Raymond voor iedereen die de wijn-... Lees verder
4