Pulpo Albariño 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • El Pulpo Albariño
  • Rias Baixas
  • €9.99
  • Gall & Gall

Het Spaanse wijngebied Rías Baixas grenst aan Portugal en heeft de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan. De belangrijkste druif van de streek is albariño. Met de smaak van citroen, groene appel, perzik en abrikoos. Altijd een goede match met al het lekkers uit de zee. Dat wisten we al, maar als je je nog steeds afvraagt wat je bij deze wijn moet eten, dan hoef je alleen maar naar het etiket van de fles te kijken. Pulpo! Oftewel gegrilde octopus. Ook heerlijk bij oesters, scheermessen of mosselen.   Hubrecht Duijker zegt over deze wijn "Op het vooretiket staat als producent Pagos del Rey, maar wie is dat? Welnu, Pagos del Rey behoort aan Félix Solís, een gigagrote, buitengewoon succesvolle onderneming die actief is in allerlei Spaanse regio’s, alsmede buiten Spanje, en die o.a. staat in de tophonderd van ’s werelds beste wijnhuizen. Kwaliteit kan dus van deze Galicische wijn worden verwacht – en wordt ook geboden. Frisse zuren, met fris fruit van citrus en groene appel markeren zijn sappige, niet te lichte smaak die bovendien vaag iets heeft van bladgroen. Zalig bij zeefruit en vis." Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €9.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn voor de kerst:...

Las Moras - Reserva Chardonnay 2013 - Argentinië Proefnotitie Krachtige droge witte wijn uit San Juan Valley. De smaak heeft een mooie structuur met geel fruit... Lees verder
4

Château Tour du Foussat...

Proefnotitie wijnhuisIn het verre kielzog van Sauvignon Blanc wint diens blauwrozegrijs getinte broertje Sauvignon Gris aan populariteit. Voor het eerst... Lees verder
2

Château Fleur Ursuline Cu...

Proefnotitie wijnhuisFonkelend roodpaars met diepe kern. Stevig en kruidig van geur, vol verleidelijk knapperig zoet bosfruit, romige Merlotweelde en rokerige... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1