Riporta Sangiovese 75CL

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • Riporta
  • Abruzzen
  • €6.59
  • Gall & Gall

De Riporta Sangiovese wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Terre di Chieti IGT. Dit is een subgebied binnen de Abruzzen en grenst direct aan de Adriatische Zee. Een klein deel van de wijn rijpt op eikenhouten vaten. Dat geeft wat extra smaak van vanille en karamel. De rest rijpt op roestvrijstalen tanks, waardoor deze 100% sangiovese zijn fruitige karakter behoudt. Je proeft kersen, bramen, bessen en een hint van tabak en specerijen. Schenk hem bij pasta of pizza met tomatensaus. Ook lekker bij pulled pork of mediterrane groenten. Hubrecht Duijker zegt over deze wijn: "‘Wat een lekkere wijn’ riep mijn vrouw spontaan toen ze hem geschonken kreeg bij lasagne. We waren het, als gebruikelijk, helemaal eens. Deze van oude sangiovese stokken afkomstige vino smaakt behalve sappig en ferm ook behoorlijk intens, naar bessen, laurier en wat drop, met ook een aangename frisheid. Voor deze Italiaan met dimensie tekent Farnese Vini, een groep die zo’n 20 miljoen flessen per jaar vult, en die actief is in zes gewesten, waaronder het reliëfrijke Abruzzo met zijn wijnstreek Terre di Chieti." Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €6.59

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Château de Caraguilhes Co...

Proefnotitie wijnhuis'Karakteristieke Zuid-Franse kruidigheid hier, vrolijk rijp rood fruit, een vleug die de enkeling die dat nog kent aan een goede cubaan... Lees verder
3

Maison Saint Aix - AIX Ro...

Maison Saint Aix De Maison Saint Aix wijngaard ligt op 30 minuten rijden ten Noord-Oosten van de hoofdstad van de Provence: Aix-en-Provence. Ruim 100 hectare... Lees verder
5

Rode wijn: Baron d'E...

De Franse wijnen afkomstig uit het Middellandse zee gebied (Languedoc-Roussillon) zijn uiterst charmant en verleidelijk. Wij vonden voor u de schitterende rode... Lees verder
3

Chapillon Cuvée Paul - Ca...

Proefnotitie wijnhuisRond, rijp, inpakkend met slierten cassis, viooltjes en vanille; hier zet Fransman Christophe Chapillon zijn beste Spaanse beentje voor.... Lees verder
1