Rosatti 'Prima Cuvée' Chardonnay
U bent hier
Op het Italiaanse eiland Sicilië zijn veel inheemse druivenrassen te vinden, zoals Grillo, Inzolia en Catarratto. Maar ook de bekendere druiven, zoals Chardonnay, zijn hier goed geaard. De druiven kunnen elkaar goed versterken in een blend, maar kunnen ook prachtig tot hun recht komen als monocépage wijn: oftewel als de Italiaanse wijn van één druivenras is gemaakt. De kracht van Siciliaanse wijn zit hem onder andere in de vulkanische bodem die zorgt voor de zilte en frisse mineraliteit én de knapperige frisheid in de Italiaanse witte wijn. Witte wijn voert duidelijk de boventoon op Sicilië met zo'n 85% van de totale wijnproductie. Chardonnay Chardonnay wijn is wereldwijd ontzettend geliefd en dat is grotendeels te danken aan de flexibiliteit van de druif. Ongeacht het klimaat laat de druif namelijk overal ter wereld gevarieerde stijlen zien: van fris en strak tot rijk en zelfs boterig van smaak. Een echte alleskunner die voor ieder smaakprofiel iets te bieden heeft.