Sicanelli Chardonnay Terre Siciliane IGP
U bent hier
De wijnbouw op Sicilië gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Volgens een oude legende gaf Dionysus (Bacchus in het Grieks) - de god van de wijn - plezier aan de mens en wijn aan Sicilië. Of het waar is? Feit is in elk geval dat de wijnhandel er zo'n vierduizend jaar geleden ontstond en nog altijd is wijn, samen met olijfolie en graan, het belangrijkste landbouwproduct van het Italiaanse eiland. De wijnhandel floreerde in de negentiende eeuw, een druifluisepidemie maakte daar rond 1880 abrupt en kortstondig een einde aan. Nieuwe druivenstokken werden aangeplant en twee decennia later leek het alsof er niets was gebeurd. Want het was nog altijd de likeurwijn Marsala die vanuit de wijnkelders het daglicht zag. Het tij keerde in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen er steeds meer witte kwaliteitswijnen van het eiland kwamen. Tien jaar later werden op Sicilië ook rode wijnen van hoge