Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco
U bent hier
In het Franse Roussillon, Languedoc, Provence en de zuidelijke Rhône noemen ze 'm Macabeo. Net zoals in de meeste wijngebieden in Spanje. Behalve in La Rioja, daar spreken ze over Viura. Maar Macabeo of Viura: in Portugal bereikt de druif zulke fantastische resultaten, dat-ie wordt gebruikt voor misschien wel de beroemdste witte wijn uit Spanje, de prachtig bruisende Cava. In Catalonië deelt de Viura de fles met Xarel-lo en Parellada, in de overige wijnstreken zorgt de druif solo voor de mooiste mousserende wijnen. En voor bijzonder aromatische witte wijnen, zoals deze Viña Real Barrel Fermented Rioja DOCa Blanco. Al komt daar wel een kundig wijnmaker aan te pas. De druif, die op z'n best is op een arme, droge bodem bij een verzengende hitte, kan wat neutraal overkomen. Maar leg 'm in de handen van ervaren wijnmakers en een wonderschone wijn is het resultaat. Door de druiven toe te vertrouwen aan eikenhout, weten zij de typisch bloemige en kruidige aroma's uit de druif te persen. De