Wine2Move, Eten en Drinken 2010 en wijn- en spijsavond

U bent hier

In deze nieuwsbrief:

  • Nieuw: Wine2Move, voor gevorderde wijnliefhebbers
  • Examen basiscursus (SWEN-1)
  • Eten en Drinken 2010 Den Haag
  • Wijn en spijs workshop
  • Luxe wijn- en spijsavond in Zoetermeer
  • Actie: cadeaubonnen, leuk als cadeautje of surprise
  • Cursus Wijnbrevet (SWEN-2) op zes locaties
  • Wijntip: Eten en Drinken 2010


Beste wijnvrienden,

Het Wijninstituut bruist van de activiteiten. We hebben een aantal leuke dingen voor u op de agenda staan. Zo kunt u donderdag tot en met zondag genieten op de grootste culinaire wijnbeurs die ooit in Nederlands is georganiseerd, Eten en Drinken op het Malieveld in Den Haag. Hier kunt u van alles beleven op culinair gebied, van wijnproeverij tot complete lunches/diners geprepareerd door bekende chefs. Het Wijninstituut heet u daar graag van harte welkom!

Verder in deze nieuwsbrief een leuke aanbieding, start Wine2Move 2010 en informatie over examens op diverse locaties.

Proost!

Nieuw: Wine2Move 2010, voor gevorderde wijnliefhebbers

Wine2Move is een gevarieerde wijnopleiding toegespitst op het verbreden en verdiepen van uw wijnkennis. U krijgt les van maar liefst tien verschillende vakspecialisten, elk voor een specifiek thema. U zult verder ook actief deelnemen aan de cursus door middel van het inlezen en voorbereiden van bepaalde onderwerpen. Wine2Move is dus kort gezegd een (inter)actieve wijnopleiding die zowel van docent als cursist een grote mate van inbreng vraagt. Wie deze uitdaging aan wil gaan en in het bezit is van minimaal een cursus SWEN-2 niveau, kan zich nu hiervoor inschrijven of meer informatie vragen.

Cursusdata: 27 januari 2010 - 8 december 2010 (vrijblijvend examen, januari 2011)
Locatie: Hogere Hotelschool Den Haag Start : 19.30 uur - 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)
Kosten: 11 lessen + 1 Wijn-Spijs workshop + 1x examen. Totaal 13 bijeenkomsten EUR 895,- ex btw
Aanmelden: info@wijninstituut.nl
Meer informatie: http://www.wijninstituut.nl/Cursus.asp?cursus=Wine2Move

Examen basiscursus (SWEN-1)

Welke wijnliefhebber vindt het niet leuk om in het bezit te zijn van een wijndiploma? Bovendien kunt u met een aantoonbaar bewijs van de wijnoorkonde nu of later en op elke willekeurige locatie doorgaan met een vervolgcursus. Voor de basiscursus, SWEN- 1, kunt u kiezen uit zes verschillende locaties om examen te doen. Als u zich voor 1 december inschrijft, geniet u € 10,= korting op het examengeld (€ 65, = i.p.v. € 75,=)

Data en locaties: Amsterdam (16 december 2009), Den Haag (10 december 2009), Rotterdam (15 december 2009), Groningen (24 november 2009), Den Bosch (17 december 2009) en op de oorspronkelijke locatie in Maarn (diverse data)
Meer informatie en inschrijving: website wijninstituut

Eten en drinken 2010 Den Haag


Eten en drinken is een nieuw gastronomisch evenement. U kunt hier uw hart ophalen en genieten van alles op het gebied van eten en drinken. Workshops, shows, een culinaire markt, demonstraties en een restaurant waar u betaalbare gerechtjes kunt proeven van topchefs, waaronder Lucas Rive van De Bokkedoorns, Marcel van der Kleijn van Calla’s en Mario de Ridder van De Zwethheul. Om een voorproefje te krijgen is RTL gestart met het programma, 'Het geheim van de chef'. Het Wijninstituut is uiteraard ook van de partij en zal met diverse workshops een bijdrage leveren.

Datum workshop: 12 t/m 15 november 2009
Tijd: 13.30 uur – 17.30 uur
Locatie : Malieveld, Den Haag
Meer informatiehttp://www.etenendrinken2010.nl/

Wijn en spijs workshop

Samen met het bekende restaurant Lepels, in handen van de bekende chef Marc Smeets, organiseert het Wijninstituut een gezellige culinaire avond. De sfeervolle, trendy ambiance van restaurant Lepels zorgt voor een extra dimentie. U kunt tijdens deze avond genieten van diverse amuses afgestemd op verschillende soorten wijnen. Onder leiding van wijndocent Jeroen Margés van het Wijninstituut leert u het waarom? Wat maakt deze wijn- en spijscombinatie zo bijzonder? Hoe kan ik dit zelf doen? Jeroen Margés specialiseert zich in het geven van wijncursussen en proeverijen. Onder zijn begeleiding kunt u volop genieten van gezellige anekdotes en leerzame tips.

Datum workshop: zondag 13 december
Tijd: aanvang 15.00 uur (ontvangst met aperitief) – einde ca. 18.00 uur
Prijs: € 39,50 p.p.inclusief wijn en amuses
Locatie: restaurant Lepels Schiedam
Informatie en inschrijvingmailto:jeroen@wijninstituut.nl

Luxe wijn- en spijsavond in Zoetermeer

Vrijdag 4 december kunt u, vooruitlopend op de gezellige Kerstdagen, genieten van een extra feestelijke wijn en spijsavond. Het bijzondere entertainment dat wij speciaal voor u hebben georganiseerd tijdens deze avond, blijft nog even een verrassing! De chef van restaurant Hofstede Meerzigt heeft de puntjes op de i gezet voor dit menu. Het 5-gangen diner omvat luxe gerechten met van onder andere wild en andere culinaire heerlijkheden. De wijnen zijn door vinoloog Peter Duijn met zorg uitgekozen en zorgvuldig afgestemd op de gerechten. Peter is als wijndocent verbonden aan het Wijninstituut en zal graag meer vertellen over de diverse combinaties.
Datum: vrijdagavond 4 december
Locatie: de sfeervolle trouwzaal van restaurant Hofstede Meerzigt, Zoetermeer
Kosten: € 84,50 p.p. inclusief (champagne als aperitief, 5-gangen diner met zorgvuldig afgestemde wijnen, koffie en friandises)
Inschrijving: via e-mail onder vermelding van wijn en spijsavond Zoetermeer
Meer informatie: website wijninstituut
Actie: cadeaubonnen, leuk als presentje of surprise

In aanloop naar de feestdagen, willen wij u graag van onze kortingsbonnen op de hoogte brengen. Misschien een leuk idee om cadeau te doen aan een wijnliefhebber in uw omgeving? U kunt nu genieten van een kortingsbedrag op de cadeaubonnen van 20%. Er zijn cadeaubonnen verkrijgbaar van € 25, of € 100.

Aanvraag: e-mail naar het Wijninstituut.

Cursus Wijnbrevet (SWEN-2) op zes locaties

Voor wijnliefhebbers of professionals met een basiskennis van wijn is de cursus Wijnbrevet een leuke vervolgcursus. U leert hier nog meer druivenrassen te herkennen, gedegen wijnanalyses te maken, blind wijn te proeven en breidt uw theoretische kennis verder uit over alle belangrijke wijngebieden in de wereld.

Meer informatie en inschrijving: website Wijninstituut

Wijntip

Eten en Drinken 2010

Tot slot veel wijnplezier gewenst!
André Sauerbier
Het Wijninstituut

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Blackhawk Merlot Central...

"If anyone orders Merlot, I'm leaving. I'm NOT drinking any fucking Merlot!". Een bekende quote van het personage van Miles Raymond voor iedereen die de wijn-... Lees verder
4

Ricardo Sanz Menade Las O...

ProefnotitieDeze zalige en fraaie Verdejo komt van de fameuze Rueda wijn-producent Ricardo Sanz. Authentieke en Biologisch wijnbouw gebaseerd op het unieke... Lees verder
4

Witte wijn voor de kerst:...

Heerlijk op dronk deze frisdroge, ziltige witte wijn gemaakt van de Albarino druif. In de Spaanse streek Galicië maken ze witte wijnen die behoren tot de... Lees verder
5

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4