Domaine Gerald Talmard Crémant de Bourgogne
U bent hier
De appellation 'Crémant de Bourgogne' is relatief jong, deze is namelijk pas in 1975 erkend. Crémant de Bourgogne wordt geproduceerd volgens de 'méthode traditionnelle'. Tijdens dit proces zal er een tweede gisting op de fles plaatsvinden (minimaal negen maanden). Crémant de Bourgogne is er in wit en rosé. Belangrijk is dat, ongeacht de kleur, de wijn minstens 30 procent Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc en/of Pinot Gris moet bevatten. Daarnaast mag het druivenras Gamay (tot 20 procent van de assemblage), Aligoté, Melon de Bourgogne en Sacy gebruikt worden. Crémant de Bourgogne Een Crémant de Bourgogne kan op het etiket de aanduiding 'Blanc de Blancs' of 'Blanc de Noirs' hebben. Een Crémant (of Champagne) die gemaakt is van één of twee gekozen witte druiven heet Blanc de Blancs. Een Crémant die enkel is gemaakt van blauwe druiven heet Blanc de Noirs. Een Blanc de Noirs heeft, zoals de naam al aangeeft, een blanke kleur en is geen rosé. Ook smaakaanduiding als Brut of Demi-Sec kunt u