AH Bonus Kuentz-Bas Alsace Pinot Blanc Tradition 2014
U bent hier
wijnreview.nl
Bonuswijn
Wijnreview van AH Bonus Kuentz-Bas Alsace Pinot Blanc Tradition 2014
Kuentz-Bas | |
Elzas | |
12.5% | |
Kip asperges vis | |
Nu 2016 | |
€4.99 |
Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan kopen. Nee, echte Hollandse. Helaas hebben de eerste witte asperges nog niet heel erg veel smaak. Daarom wordt het nog niet van de daken geschreeuwd, maar ze liggen gewoon op de groente afdeling van de Albert Heijn. Misschien toevallig, misschien ook niet, heeft de Albert Heijn deze week een Pinot Blanc uit de Elzas in de Bonus. En de klassieke Hollandse witte asperges met ham, ei en hollandaisesaus gaat perfect samen met een lekkere Pinot Blanc uit de Elzas. Een combinatie die beter bij elkaar past dan Nick en Simon.
Het is eigenlijk maar een lastige druif die Pinot Blanc. Je komt haar vooral tegen in de Franse Elzas, waar het een erg wisselende kwaliteit geeft. Als je wat geld wil uitgeven kan het een heerlijk volle witte wijn zijn met veel rijpe peer en appel in het aroma, die soms iets zoet heeft is en soms droog is. Helaas heb je vaak pech, dan is het een nietszeggend sapje. Dit is ook de reden dat uw reviewer nog nooit een goedkope Pinot Blanc bij de Albert Heijn heeft gekocht. Onder de term europese klassiekers heeft de supermarkt echter een nieuwe variant van het wijnhuis Kuentz-Bas in de aanbieding, in de Bonus van €7.99 voor €4.99. Voor het oorspronkelijke bedrag moet toch een redelijke wijn te krijgen zijn. We zijn hoopvol.
De Pinot Blanc die we hebben gehaald is de droge versie. Dat kan je bij een Elzas wijn altijd duidelijk lezen op een diagram op het achteretiket. Daarmee is eigenlijk alles wel gezegd over deze wijn. Het aroma heeft ver weg iets van een onrijpe peer, die in de smaak nauwelijks meer terug komt. Voor de oorspronkelijke prijs van 8 euro is het een tegenvaller. Misschien heeft Albert Heijn dan toch nagedacht over de combinatie met de eerste smakeloze asperges.