Borgo al Passo Chianti

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

Chianti is de bekendste verschijningsvorm van de Sangiovese druif en ook meteen de bekendste rode wijn uit Toscane. Het gebied Chianti vinden we tussen Florence en Siena en hier wordt al eeuwenlang wijn gemaakt. Chianti wijn is helderrood van kleur en stevig, vol en complex van smaak. Aroma's van kersen, Italiaanse specerijen en hout komen duidelijk naar voren, evenals de aanwezige tannines. Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druif: soms als 100% Sangiovese en soms aangevuld met Canaiolo of internationale druiven, zoals Merlot, Cabernet of Syrah om de zuren en tannines te verzachten. Chianti Chianti is niet altijd in trek geweest. Door de strenge zuren van Sangiovese werd de Italiaanse wijn geblend met de witte Trebbiano druif of er werden ingedroogde druiven toegevoegd om de rode Toscaanse wijn te verzachten. Hierdoor werd de wijn wel drinkbaar, maar de kwaliteit liet te wensen over. Echter bleek Canaiolo of Colorino in de blend wel goed uit te pakken. Vlak voor de eeuwwisseling is de regelgeving aangescherpt, waardoor de merknaam Chianti gelukkig weer in ere is hersteld.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €12.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

AH Bonus Kuentz-Bas Alsac...

Het is lente! En omdat de afgelopen winter zo mild is geweest kunnen we nu al genieten van de eerste witte asperges. Niet die uit Peru die je het hele jaar kan... Lees verder
2

Witte wijn: Casa Safra Uc...

Casa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Voor deze Verdejo is dit een kleine wijngaard... Lees verder
3

Pommery Brut Royal Champa...

Oud en nieuw staat voor de deur en natuurlijk is het heerlijk om met champagne te proosten tijdens de jaarwisseling, maar ook gedurende het  jaar is het een... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

Tajapiera - Amarone della Valpolicella DOC 2009 Proefnotitie Amarone is amor. Vloeibare liefde uit Italië. Behoort zonder twijfel tot het beste rood van de... Lees verder
5