Don Bertran Cava Brut Reserva
U bent hier
Cava is een mousserende wijn uit Spanje die ook wel eens de Spaanse Champagne wordt genoemd. Net zoals Champagne wordt deze wijn via de método tradicional gemaakt, ook wel bekend als méthode traditionelle. Bij deze klassieke methode heeft er nog een tweede gisting op fles plaatsgevonden. Cava is tegelijk ook een kwaliteitsaanduiding. Cava Door het warme Middellandse Zee klimaat smaakt Cava heel anders dan Champagne. Cava is soepeler van smaak en heeft een minder aanwezig zuurtje. Ook zijn de smaken van toast en biscuit wat minder aanwezig. Deze Spaanse wijn wordt meestal gemaakt van lokale druivenrassen Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma), Parellada (citrusfruit) en soms ook Chardonnay. Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Deze regio telt ruim 32.000 hectare aan wijngaarden. Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor Cava te onderscheiden: een 'standaard' Cava heeft negen maanden op fles gerijpt. Een Reserva minimaal