Dolianova Nuragus di Cagliari
U bent hier
De inheemse Nuragus druif werd al 1200 jaar vóór Christus door de Feniciërs op Sardinië aangeplant. Hier groeide de witte druif uit tot dé witte wijn specialiteit van Sardinië met een eigen DOC (Nuragus di Cagliari). Nuragus is een productieve druif die zorgt voor heerlijk frisse witte wijnen die op elke wijnkaart in Sardinië staan aangeprezen als dé ideale partner voor bij oesters en vis. Nuragus di Cagliari Nuragus is niet erg bekend bij het grote publiek. Wanneer de stokken niet voldoende gesnoeid worden, kan de wijn nogal flauw van smaak zijn. Gelukkig zijn er genoeg wijnmakers die er wel raad mee weten. Bij een laag rendement stijgt de kwaliteit namelijk naar een ongekend niveau, vergelijkbaar met de mooiste witte wijnen die er zijn. De diepgewortelde stokken bouwen hier een schat aan minerale rijkdom op mét behoud van de frisse tonen. Hierdoor is de rijkdom perfect in balans. Met als resultaat een volfruitige klasse wijn met een stevige 'bite' en een mineraal fris karakter. Zo