Bloemendal Chardonnay

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs

De kracht van Zuid-Afrikaanse wijn zit hem in de combinatie van het warme klimaat en de granieten bodems van meer dan 600 miljoen jaar oud. Dit levert zeer aromatische rode en witte wijn op met veel fruit en mineraliteit. Hoewel de juiste condities voor wijnbouw aanwezig waren, heeft het toch enkele eeuwen geduurd voordat wijn uit Zuid-Afrika zijn positie op de wijnmarkt heeft veroverd. De wijnbouw heeft grote pieken en dalen gekend, waaronder de positieve invloed van de Franse Hugenoten, maar ook een grote druifluiscrisis en de apartheid die meer dan veertig jaar duurde. Dankzij de inzet van jonge wijnmakers die hun ervaring en kennis hadden opgedaan in het buitenland, heeft de wijnbouw in Zuid-Afrika sinds 1990 weer een enorm impuls gekregen en sindsdien ook niet meer weg te denken. Zuid-Afrikaanse wijn Bijna alle Zuid-Afrikaanse wijn is afkomstig uit de Westkaap en kent beroemde gebieden als Breederiviervallei, Paarl, Stellenbosch en Swartland. Hier vind je diverse druivenrassen: van de inheemse Pinotage of Chenin Blanc tot aan de bekende Merlot en Chardonnay.

Meer informatie - Bestel deze wijn online €5.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Witte wijn: Casa Safra Uc...

Casa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Voor deze Verdejo is dit een kleine wijngaard... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst P...

ProefnotitieFruitige blend van Alicante, Cabernet Sauvignon en merlot. Een echte toscaan zoals een Toscaan behoort te zijn. Je proeft de kruiden en het fruit... Lees verder
5

Ricardo Sanz Menade Las O...

ProefnotitieDeze zalige en fraaie Verdejo komt van de fameuze Rueda wijn-producent Ricardo Sanz. Authentieke en Biologisch wijnbouw gebaseerd op het unieke... Lees verder
4

Rode wijn voor de kerst:...

D luis R - Rioja Crianza Selección 2011 Proefnotitie De vermelding ‘selección’ slaat op het feit dat de wijnmaker een selectie maakt van de beste percelen bij... Lees verder
3