LeBollè Millesimato Pinot Nero Spumante Extra Brut
U bent hier
Mousserende wijnen zijn zoveel meer dan een aperitiefbubbel. De verschillende stijlen kunnen makkelijk een volledige feestmaaltijd begeleiden, tot en met kaas of dessert. Probeer zeker ook eens buiten de feestdagen om op vakantie of tijdens een ontspannen weekend, een zogenaamde hoog-laagpairing met een champagne die lang 'sur lattes' gelegen heeft. Tijdens deze periode zorgt het contact tussen gistcellen en champagne voor die typische champagnekenmerken in smaak en mondgevoel.Oltrepò Pavese De bekendste wijn van Lombardije komt uit Oltrepò Pavese. Oltre-pò staat voor 'aan de overkant van de Po'. Pavese slaat op de provincie Pavia, waar deze wijnstreek te vinden is. De klei en kalk heuvels van het gebied produceren meer wijn dan dat andere wijnstreken doen in Lombardije. Door de vele verschillende druivenrassen zijn er ook erg veel verschillende wijntypen gemaakt, van een rode bijna sprankelende wijn tot een volle, houtgerijpte rode wijn.