L'Ormarins Méthode Cap Classique Brut
U bent hier
Natuurlijk, als het gaat over Champagne, dan gaat het over die heerlijke mousserende wijn uit Frankrijk. Toch is Frankrijk niet het enige land waar men waanzinnige bruiswijnen weet te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse Cava en de Zuid-Afrikaanse Cap Classique. Oftewel een Kaapse wijn die is gemaakt op dezelfde manier als Champagne. Een echte kwaliteitswijn die zijn fraaie mousse en indrukwekkende aroma's opdoet tijdens een tweede vergisting in de fles. Dat proces duurt maar liefst twee tot vier jaar, waarna de wijnmakers van Anthonij Rupert Wyne de flessen nog eens ongeveer drie maanden bewaken voordat ze de kelder mogen verlaten. De Kaapse kanjer is - net als z'n Franse collega - gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir. Omdat die druiven onder de Zuid-Afrikaanse zon mochten rijpen, de Pinot Noir op een hoogte van zo'n 180 meter en de Chardonnay op een kalkrijke bodem van leisteen, heeft een Cap Classique net wat rijpere fruitsmaken dan een Champagne en is daardoor net