San Silvano Pecorino Terre di Chieti IGT
U bent hier
Geen verhaal uit de wijnbouwgeschiedenis zo mooi als die over Pecorino, de druif die uit de dood is opgestaan. Het verhaal heeft alles in zich: lief en leed, dood en leven, wetenschap en romantiek. De Pecorinodruif is een inheemse Italiaanse druif die staat aangeplant in midden Italië en dan voornamelijk in de Marken en de Abruzzen. De druif dankt haar naam aan de schapen die, als ze van de ene wei naar de andere werden geleid, met regelmaat van de zoete druiven snoepten (het Italiaanse pecora betekent schapen). Rond 1900 verdween de druif. De dunne schil maakte de druif gevoelig voor klimaatwisselingen en ziektes. Lang dacht men dat de Pecorino was uitgestorven, totdat begin jaren tachtig van de vorige eeuw een uit de kluiten gewassen struik werd gevonden. Onderzoekers, waaronder wijnmaker Guido Cocci Grifoni, ontdekten de struik in een oude wijngaard in de buurt van Arquata del Tronto. Guido nam de struik onder zijn hoede en tekende voor de restauratie van een oeroude wijn waarvan de