Son Excellence Grenache Rosé
U bent hier
Rosé leent zich allang niet meer als een verfrissende zomerwijn, maar kan ook prima het hele jaar door gedronken worden. Maar hoe komt rosé aan zijn lichte kleur terwijl de wijn wordt gemaakt van blauwe druiven? Dit is te danken aan het feit dat de schillen van deze druiven veel minder lang trekken dan die van rode wijn. Rosé bevat de kenmerkende smaken van intens rood fruit, zoals aardbei, aalbes en framboos en daarnaast van rozenblad en selderij. Rosé wijn Rosé is grofweg op te delen in de frisse en droge variant en de vollere wijn. De frisse rosé is heerlijk fruitig en dorstlessend. Voor dit type rosé worden vooral druiven als Cabernet Franc, Carignan en Grenache gebruikt. De volle en ronde rosé kent wat meer pit, maar biedt ook zeker de gewenste verfrissing. Druiven als Syrah, Merlot en de Pinot Noir geven vaak prachtige volle wijnen. Deze Franse rosé uit de Pays d'Oc behoort tot de eerste variant: een heerlijke verfrissende en fruitrijke rosé in een delicate Provence stijl.