Monbellezio Cioccolata Appassimento

U bent hier

Wijnreview
Klik hier voor de laagste prijs
  • €7.99
  • Wijnbeurs

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken. Appassimento Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met

Meer informatie - Bestel deze wijn online €7.99

Heerlijk genieten van wijn

Nieuwste wijnreviews

Castillo de la Peña Syrah...

De Castillo de la Peña vormt een perfect huwelijk tussen de typische Franse druivensoorten Syrah en Mourvèdre. Van deze druiven worden in Frankrijk de grote... Lees verder
3

Rode wijn voor de kerst:...

Tajapiera - Amarone della Valpolicella DOC 2009 Proefnotitie Amarone is amor. Vloeibare liefde uit Italië. Behoort zonder twijfel tot het beste rood van de... Lees verder
5

Concha y Toro Trio Chardo...

Albert Heijn heeft deze week alle wijnen uit Chili in de Bonus. Ja, u leest het goed, allemaal! De Zaandamse kruidenier grossiert al jaren in wijnen uit dit... Lees verder
4

Witte wijn: Casa Safra Uc...

Casa Safra gaat altijd voor topkwaliteit en kiest voor elke wijn het gebied dat het optimale uit de druif haalt. Voor deze Verdejo is dit een kleine wijngaard... Lees verder
3