Patrick Boivin Champagne Brut 1er Cru Réserve
U bent hier
Er wordt al eeuwenlang wijn geproduceerd in Champagne echter werden in de eerste eeuwen van de productie alleen maar stille wijnen op de markt gebracht. De productie van Champagne zoals wij dat kennen, als mousserende wijn, is relatief nieuw. Dit veranderde in 1700 toen men erin slaagde om stille wijn koolzuurhoudend te maken. Voorheen gebeurde dit incidenteel of per ongeluk. Een belangrijke ontwikkeling voor de mousserende wijn was dat het glas van de flessen steeds beter werd. Hierdoor ontdekte men de voordelen van het bewaren van wijn op fles. De flessen, die steeds sterker werden, waren ook veel beter geschikt voor transport. De introductie van de kurk in 1685, overgewaaid uit Spanje, zorgde ervoor dat de wijn opgelegd kon worden voor langere tijd. Herkomstbenaming Champagne Het wettelijke afgebakende gebied voor de Champagneproductie kent slechts één officiële herkomstbenaming: AOP Champagne. De Appellation d'Origine Contrôlée voor Champagne dateert van juni 1936. Wat erg